Gedeon napja van. | 2024.03.28

Módosul a menetrend a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon pályafelújítás miatt

2019-09-12 09:45:00

Módosul a menetrend csütörtöktől a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon pályafelújítás miatt - közölte a Mávinform szerda délután az MTI-vel.

    A közlemény szerint a Budapest-Hatvan vasútvonal felújításának következő fázisához igazodva november 15-ig megváltozott menetrend szerint közlekednek az érintett szakaszon a vonatok.
    A reggeli csúcsidőben sűrűbben közlekednek majd a vonatok a Keleti pályaudvar és Pécel között, valamint a pótlóbuszok Pécel és Aszód között.
    Pécel és Aszód között a vonatforgalom teljes kizárásával, Rákos és Pécel, valamint Aszód és Hatvan között pedig egy-egy vágányon zajlik majd a felújítás.
    A menetrend módosulásról bővebb információ a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/modosul-menetrend-budapest-hatvan-miskolc-vonalon oldalon található.
    A beruházás keretében 2020 végéig 52 kilométer kétvágányú vasúti pálya épül a Rákos és a Hatvan állomás között. A felújításnak köszönhetően megszűnnek a sebességkorlátozások a vonalon, a vonatközlekedés sokkal stabilabbá válik, a sebesség Rákos és Aszód között óránként 100-120 kilométer, Aszód és Hatvan között pedig 160 kilométer lesz. A teljes szakaszon új, elektronikus biztosítóberendezés és vonatbefolyásoló rendszer épül.