Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták a felújított Vaskapu utcai gyermekorvosi rendelőt Ferencvárosban

2019-09-10 13:45:00

Teljeskörűen felújították a Vaskapu utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületét Ferencvárosban.

     Bácskai János (Fidesz-KDNP), a IX. kerület polgármestere a keddi átadáson közölte, a beruházás 45 millió forintból valósult meg, az összeget az önkormányzat a költségvetéséből biztosította.
    A középső-ferencvárosi gyermekorvosi rendelőben évente 30 ezer orvos-beteg találkozó történik. A felújításnak köszönhetően ezentúl méltó körülmények között várják a betegeket - mondta el.
    Bácskai János szólt arról is, hogy a városrehabilitáció egyik következménye, hogy az utóbbi öt évben megkétszereződött az áldott állapotban lévő nők száma Ferencvárosban. Ez fokozott  igényt jelent, amely indokolta a felújítást - mondta.
    A polgármester közölte, hogy a kerület többi gyermekorvosi rendelőjét is felújítják.
    Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy az alapellátás folyamatos fejlesztésének kiemelt jelentősége van, mert ez az ellátási szint nyújtja a lakosságnak a mindennapok biztonságát, és ez garantálja jórészt azt is, hogy a ráépülő ellátási formákat szakszerűen és hatékonyan vonják be a gyógyító folyamatokba.
    A Vaskapu utcai rendelőben közel 4000 14 év alatti gyereknek, illetve további 3500 18 év felettinek nyújtanak egészségügyi alapellátást - közölte.
    Csiki Zoltán kijelentette: a megújult környezet hozzájárul a gyermekek kényelmesebb és biztonságosabb ellátáshoz.
    Az átadáson elhangzott, hogy a beruházás során kicserélték a teljes elektromos hálózatot, a lámpatesteket, a burkolatokat, a külső és belső nyílászárókat, baba- és gyermekbarát környezetet alakítottak ki, valamint eszközöket szereztek be és megújult a bútorzat is.