Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kövér László vezető orosz politikust fogadott az Országházban

2019-09-09 18:30:00

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlamentben fogadta Nyikolaj Fjodorovot, az Oroszországi Föderáció Szövetségi Gyűlése Szövetségi Tanácsának első elnökhelyettesét - közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a megbeszélésen Kövér László kijelentette: Magyarország kiemelt szerepet tulajdonít a két ország parlamenti együttműködésének, és érdekelt a további lehetséges együttműködési területek megkeresésében, amit - mint a házelnök fogalmazott - "számtalan esetben a törvényhozók közötti jó viszony lendíti előre".
    Kövér László rámutatott: noha tavaly növekedett a kereskedelmi forgalom, mind a gazdaság mind az agrárium területén vannak további kiaknázatlan lehetőségek.
    Az Országgyűlés elnöke egyúttal köszönetét fejezte ki Nyikolaj Fjodorovnak -, aki egyben a Szövetségi Tanács orosz-magyar baráti tagozatának elnöke - a magyar ügyek iránti folyamatos támogatásáért, a józan párbeszédre és az együttműködésre való nyitottságáért.
    "Hazánk célja a kölcsönös tisztelet és pragmatikus együttműködés talaján fenntartani és fejleszteni a kétoldalú kapcsolatainkat" - fogalmazott a házelnök.