Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidelitas: Karácsony Gergely nem ismeri Budapestet

2019-09-08 13:51:08

Karácsony Gergely egyszerűen nem ismeri Budapestet, folyton "eltéved", ezért nem szabad rábízni a "nemzet fővárosát" - mondta Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

    A Fidesz ifjúsági szervezetének politikusa úgy fogalmazott, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt alkalmatlansága újabb és újabb területeken nyilvánul meg, újabb tantárgyból bukott meg.
    "Azt eddig is tudtuk, hogy kihívásokkal küzd a matematika területén. Elég csak arra gondolni, hogy nyereségként magyarázza az egymilliárd forintos veszteséget elérő parkolási botrányt" - fejtette ki Borbély Ádám.
    Kiemelte, az is ebbe a körbe tartozik, hogy a "rossz gazdálkodás miatt Zuglót egy kétmilliárdos hitelkeret tartja lélegeztetőgépen".
    A Fidelitas budapesti elnöke elmondta, öt éve, amikor Karácsony Gergely a helyiek segítsége nélkül nem tudott volna megmutatni Gyurcsány Ferencnek egy iskolát, azt gondolták, majd belejön. "De a helyzet csak romlott" - jelentette ki.
    Borbély Ádám a sajtótájékoztatón levetített egy videót, amelyen Karácsony Gergely korábbi nyilatkozatainak részletei láthatók.
    A felvételt ismertetve hangsúlyozta, Karácsony Gergely egy interjújában "zavarba ejtő magabiztossággal állítja, hogy Csepel Észak-Pesten van". Egy másik nyilatkozatról pedig elmondta, "ennél is kínosabb", hogy Karácsony Gergely "zuglói polgármesterként a Városligettel sincs képben", szerinte ugyanis ott a helye a Nemzeti Múzeumnak.
    "Az már csak mellékes, hogy Isztambult Törökország fővárosának állította be" - tette hozzá Borbély Ádám.