Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Karácsony tárja fel az egész zuglói parkolási botrányt!

2019-09-06 11:59:41

A Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel pénteken Karácsony Gergely zuglói polgármestert, ellenzéki főpolgármester-jelöltet, hogy tárja fel az egész kerületi parkolási botrányt.

    Zsigmond Barna Pál sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "olyan időket élünk, amikor az is hír, hogy a zuglói polgármester Zuglóba látogat. Karácsony Gergely ugyanis a napokban ezt tette".
    Azt mondta, reménykedtek, hogy mielőtt "összecsomagol", lezárja a zavaros zuglói ügyeit, és válaszokat ad minden budapestinek, de nem ez történt, a parkolással továbbra is adós a zuglóiaknak.
    Májusban még ő maga is megszavazta - idézte fel a szóvivő -, hogy az ott élőknek ingyenes legyen a parkolás, tekintettel arra, hogy napi egymillió forintos veszteség árán tudta csak üzemeltetni a rendszert.
    Június 13. óta, azaz lassan 3 hónapja nem kellene fizetni a parkolásért, ám "Karácsony arra is alkalmatlan, hogy egy érvényes képviselő-testületi döntést végrehajtson" - tette hozzá.
    Zsigmond Barna Pál úgy értékelt, a parkolási rendszer továbbra is homályosan működik, "Karácsony pedig azt is letagadja, amit maga ír alá", titokban ugyanis nem is egy, hanem mindjárt kettő, parkolással összefüggő szerződést kötött a nyáron.
    Miközben "az átláthatóság feketeöves hírnökét játssza", a konkrét számokat titkolja, emiatt már törvényességi felügyeleti eljárást indított a kormányhivatal - mondta a Fidesz budapesti szóvivője, megjegyezve: "Karácsony alkalmatlansága miatt" Zugló már legalább egymilliárd forintot bukott, csak a parkoláson.
    A kormánypárti politikus a parkolási botrány feltárására szólította fel a polgármestert, szerinte ugyanis erről mindenkinek joga van tudni még az önkormányzati választások előtt. Úgy nem lehet bejelentkezni egy kétmilliós világváros vezetésére, hogy ilyen kérdéseket megválaszolatlanul hagy - fűzte hozzá.
    Zsigmond Barna Pál kérdésre azt is mondta, reméli, Karácsony Gergelynek sikerül olyan aktivistákat toboroznia, akik ismerik Budapestet, és megmutatják neki, hogy mi hol van a fővárosban.
    Hozzátette továbbá: elvárják, hogy a főpolgármester-jelölt tisztázza azokat az aggályokat, amelyeket Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke fogalmazott meg a kampányával kapcsolatosan.