Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Barcelonából érkezett Marcílio Braga a Vegyészhez!

2019-09-03 08:30:00

A magyar bajnoki címvédő Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy szerződtette a legutóbbi idényben a spanyol Barcelonában játszó Marcílio Bragát.

A rutinos brazil átló, akit teljes nevén Marcílio José Braga da Silvának hívnak, egyéves szerződést kötött egyesületünkkel, amely tartalmaz egy opciós évet is. Braga a legutóbbi idényben a Barcelona játékosa volt, azt megelőzően a szlovák Prievidzában játszott, ahol bajnoki címet és kupát nyert, emellett a szezon legjobbjának is megválasztották mindkét sorozatban. Még komolyabb elismerést kapott a spanyol Almeriában eltöltött időszaka alatt a 2015/2016-os szezonban, hiszen triplázott együttesével – megnyerték a bajnokságot, a Spanyol Kupát és a Spanyol Szuperkupát -, Bragát pedig mindhárom kiírás legértékesebb játékosának választották. Pályafutása alatt játszott még hazájában, Portugáliában, Argentínában, Görögországban, Franciaországban és Iránban is.

“Azért választottam a Vegyészt, mert több forrásból is rengeteg jót hallottam a klubról, na és persze a címvédőről van szó. Tudom, azért fogunk dolgozni, hogy továbbra is az élen maradjunk” – mondta a vrck.hu-nak a rutinos brazil, aki egy érdekességgel is szolgált, ha már a csapat a Don Bosco Sportközpontban játssza hazai mérkőzéseit. “Ismerem Don Bosco munkásságát, csodálatos dolgokat tett élete alatt, és az én városomban is remek kapcsolatot ápol egymással a szalézi rend az iskolával.”

Név: Marcílio José Braga da Silva
Nemzetiség: brazil
Született: 1981.04.27., Itabirito, Brazília
Magasság: 201 cm
Súly: 95 kg
Poszt: átló
Legutóbbi klubja: Barcelona (spanyol)
Legnagyobb sikerei: brazil szuperliga-győztes, portugál bajnok, spanyol bajnok, Spanyol Kupa-győztes, Spanyol Szuperkupa-győztes, szlovák bajnok, Szlovák Kupa-győztes
Legnagyobb egyéni elismerései: A spanyol bajnokság, a Spanyol Kupa és a Spanyol Szuperkupa legértékesebb játékosa (2016), a szlovák bajnokság és Szlovák Kupa legértékesebb játékosa (2018)

Marcílio Braga a Barcelonából érkezett a Vegyészhez. Fotó: Kovács Loretta

“Marcílio egy nagyon összetett, kész játékos” – mondta a rutinos brazilról Marek Kardos vezetőedző. “Rendkívül hatékonyan támad a magas labdákból, és kiváló a felugrásos nyitása. Emlékszem, amikor a Prievidza játékosa volt, abban az évben a bajnokság legértékesebb játékosának választották meg. Nagyon karizmatikus srácról van szó, aki tiszteli a játékot, számomra úgy tűnik, neki a család mellett a röplabda is fontos. A mi együttesünkben vezéregyéniségnek kell lennie, hiszen rutinos, több jó bajnokságban is bizonyított. Fontos volt, hogy játszott Franciaországban, így gyorsan megérti majd a mi játékstílusunkat is.”

Korábban már beszámoltunk Csizmadia Tamás (feladó), Hubert Mañko (ütő) és Cristian Palacios (center) érkezéséről, Blázsovics Péter (ütő), Árva Milán (ütő), Dudás Tamás (liberó) és Juhász Péter (center) szerződéshosszabbításáról, míg Carlos Páeznek (feladó) és Marian Vitkónak (liberó) élő kontraktusa van, Bibók Balázs (ütő) és Péter Márton (center) pedig az utánpótlásból került a felnőttek közé.

Bragával – aki egy hete csatlakozott társaihoz – a klub hétfőn tartott sajtótájékoztatóján hosszabban is beszélgettünk, ezt kedden tekinthetik meg honlapunkon. A Don Bosco szaléziakkal történő szorosabb együttműködésről pedig ide kattintva olvashatnak.

(főcímkép: Facebook)