Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tarlós István: negatív kampányt folytat Karácsony Gergely

2019-09-02 12:15:00

Negatív kampánnyal indított és nyilvánvalóan azt is folytat az önkormányzati választásokig Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt - mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, amelyben kiemelte: a következő ciklusban folytatnák a megkezdett programokat.

    Tarlós István Karácsony Gergely szombati, fővárosi kampánynyitójára reagálva arról beszélt, hogy az egy negatív kampányt vetített elő a zuglói polgármester részéről- Ezen semmi csodálnivaló nincsen, hiszen polgármesteri eredményekről nemigen tud beszámolni - mondta. "Ez egy negatív kampányindítás volt, nyilván az is lesz" - fogalmazott a főpolgármester, majd azt vetette fel: "hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei", hogyan hirdetne konkrét reális programokat, ha még a főváros költségvetését sem ismeri. Tulajdonképpen Budapestet sem, lévén, hogy ő maga sem budapesti - jegyezte meg.
    Tarlós István közölte: Karácsony Gergely kampányával az a problémája, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt "nagyon sűrűn nem mond igazat", nem ismeri a fővárost, az önkormányzatra vonatkozó törvényeket és magát az önkormányzati rendszert, a problémákat sem. Zugló polgármesterként az általa elért eredményekkel kellene kampányolnia, de erről nem esik szó - folytatta.
    Kampánystábja több mint húsz valótlanságot fedezett fel az utóbbi időben a Karácsony Gergely által elmondottakban, például nem mondott igazat a parkolásról, a patkányügyről, az általa vezetett kerületről, a fakivágásokról, valamint az ingatlanadóval és a bérlakásokkal kapcsolatban - jelentette ki Tarlós István.
    Karácsony Gergely nem ismeri a főváros helyzetét, hiszen a fővárosi közgyűlési ülések legalább kétharmadán nem vett részt, és a ciklusban a nagyjából nyolcvan bizottsági ülésből is csak körülbelül tízen volt jelen - emelte ki Tarlós István. Megjegyezte: Karácsony Gergelynek például fogalma sem volt arról, hogy a közgyűlés másfél éve elfogadta Budapest klímastratégiáját.
    Tarlós István a kampánynyitón elhangzottakat összegezve úgy fogalmazott: "kicsit lírikus hangulatot érzékeltem, reális konkrétumok nélkül". Megint bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely mögött "bizony ott állnak a régi SZDSZ-esek, hiszen (...), ott sétált izgatottan Horn Gábor, mint egy hegedűtanár, aki tudja bár, hogy a tanítványa botfülű, mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta" - fejtegette.
    A kampánynyitón elhangzottakban nagyon sok demagógia volt, semmi értelem és koherencia nem volt ebben a felvezetésben - mondta, hozzátéve, hogy ennél azért többet várt.
    Tarlós István szólt arról, hogy Karácsony Gergely "eléggé változékony és ingadozó", ugyanis 2005 óta hat különböző politikai formációban vett már részt. Megjegyezte azt is, hogy a zuglói képviselő-testületben a 22 képviselőből 9 fideszes, polgármesterként mégsem "bírt el" a testülettel.
    A főpolgármester érdekes dolognak nevezte Karácsony Gergely Ekrem Imamoglu isztambuli főpolgármesternél tett látogatását, és arról beszélt, nem tudja, mit írnának az újságok, ha ő egy iszlám országba menne el választási tanácsokat kérni. A korábbi isztambuli városvezetővel, "Erdogan emberével" az MSZP-SZDSZ fővárosi koalíciónak, Karácsony Gergely mostani támogatóinak elég erős együttműködési megállapodása volt, amit nem sokkal a Demszky-éra befejeződése előtt meg is erősítettek. Érdekes módon akkor semmi bajuk nem volt ezzel a dologgal - jegyezte meg.
    Tarlós István közölte, hogy Ekrem Imamoglu - gratulációjára válaszolva - már hetekkel ezelőtt levélben megkereste őt, azt írta, szeretné tovább folytatni a két város között kiépített kapcsolatot és szívesen eljönne Budapestre.
    A főpolgármester elmondta, folytatják a megkezdett programokat, így a 3-as metró középső szakaszának infrastrukturális rekonstrukcióját, még ebben az évben elkezdik a Lánchíd és környékének felújítását, folytatódnak a BKV nagyarányú járműcseréi, valamint még az ősszel elindul a Blaha Lujza tér felújítása. Folytatódnak a nagyszabású kerékpáros-fejlesztések, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat, valamint elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.