Tivadar napja van. | 2024.04.20

Időjárás-jelentés

2019-08-31 19:47:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Az Azori-szigetek felől Spanyolországon és Franciaországon keresztül egészen a Kelet-európai-síkságig magasnyomású zóna húzódik. Ettől keletre, délkeletre meleg az idő, a hőmérséklet általában 30 fok felett, északabbra pedig 25 fok körül alakul. Ennél alacsonyabb értékek csak az Ural előterében fordulnak elő. Az Ibériai- és a Balkán-félszigeten több helyen 35 fok feletti csúcsértéket mérnek. Az anticiklon területén csupán kevés helyen alakul ki zápor, zivatar. Ugyanakkor a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget időjárását továbbra is hullámzó frontálzóna alakítja. Arrafelé hűvös, csapadékos az idő, Írországban, Skóciában, valamint Norvégia partvidékén több helyen 20-50 mm eső esett. A hőmérséklet maximuma általában 15 és 20 fok között változik. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig alapvetően anticiklonális hatás jellemzi, az egyre szárazabbá váló légtömegben csökken a csapadék kialakulásának esélye.

    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
    ----------------------------------------------------
    Éjszakára megszűnnek a záporok, zivatarok, kiderül az ég. Vasárnap is túlnyomóan napos időre számíthatunk, gomolyfelhő-képződéssel. A délutáni, esti órákban helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti, vasárnap pedig a déli szél néhol megélénkül, de zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31 és 36 fok között várható.