Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa: megbukott az ellenzék egy az egy elleni stratégiája

2019-08-26 13:13:00

Megbukott az ellenzék egy az egy elleni stratégiája, mert a tízezernél több lakosú 169 település közül csak 31-ben sikerült ezt a felállást megvalósítaniuk - közölte a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

    Kósa Lajos azt mondta, az ellenzék célja az volt, hogy az összes ilyen településen közös polgármesterjelöltet állítson, de csak 53 helyen van egyáltalán bármilyen ellenzéki együttműködés, ami kevesebb, mint 30 százalék.
    Ezzel szemben a kormánypártok elérték célkitűzésüket, hogy az ország négyötödében lehessen fideszes polgármesterre szavazni: 9,8 millióból ugyanis 7,8 millióan olyan településen laknak, ahol indul fideszes polgármesterjelölt az önkormányzati választásokon - emelte ki.
    Hozzátette, a Fidesz-KDNP célja, hogy építkezzen, ezért kampányuk üzenete: "tegyük jobbá falvainkat, városainkat, otthonunkat!" Ezt azonban csak összefogással lehet elérni - közölte a kampányfőnök.
    Kósa Lajos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei közül a miskolci Alakszai Zoltán után Tarlós István adta le másodikként a szükséges támogató aláírásokat, és a héten várhatóan mind az 1200 polgármesterjelöltjük és a több mint 6700 önkormányzati képviselőjelöltjük le fogja adni.