Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából 

2019-08-19 19:05:00

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn.  

    "Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében" - fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője. 
     Mike Pompeo hangsúlyozta: a két egymással szövetséges nemzetet hosszú ideje tartó és erősödő partnerség, együttműködés, biztonságpolitikai, gazdasági és személyes emberi kapcsolatok kötik össze. "Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat" - hangsúlyoztaa miniszter. 
    Az amerikai diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy februárban látogatást tett Magyarországon. "Lehetőségem nyílt élvezni népük vendégszeretetét és értékelni nemzetük gazdag történetét" - fogalmazott Pompeo. 
     Leszögezte, hogy - mint fogalmazott -  "kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára". 
    Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy "ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további  erősítése és bővítése érdekében."