Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a zuglói parkolás új szerződéséről

2019-08-08 19:32:00

Hazudott Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester a kerületi parkolással kapcsolatos új szerződés ügyében a Fidesz szerint.

    Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Karácsony Gergely "lebukott", hiszen néhány hete még letagadta, hogy Zugló új, parkolással kapcsolatos szerződést kötött, majd aznap, amikor lejárt az egyik botrányos szerződés, aláírt egy másikat.
    A Fidesz budapesti szóvivője - aki az újságíróknak be is mutatta a dokumentumot - hangsúlyozta: a szerződés egyebek mellett a parkolásellenőrzéshez szükséges informatikáról szól, így tartalmazza a rendszámfelismerés, a járműnyilvántartás, a jegyautomaták és a parkolóőrök eszközeinek szoftvereit.
    "Karácsony Gergely hiába terel: nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat, hanem az, hogy hazudott" - jelentette ki Zsigmond Barna Pál.
    Rámutatott: a zuglói polgármester először azt mondta, hogy saját hatáskörben el tudják látni a feladatot, majd egyszerűen letagadta, hogy bárkivel szerződtek volna.
    Zsigmond Barna Pál felhívta a figyelmet arra: a szerződés értéke ráadásul havonta közel 5 millió forint, és testületi vagy bizottsági felhatalmazás nélkül írták alá. Megjegyezte, még vizsgálják, hogy a dokumentum érvényes lehet-e egyáltalán.
    Úgy értékelt: ez az újabb botrány is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, képtelen rendet tartani Zuglóban és felelősen bánni a zuglóiak pénzével.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó