Emma napja van. | 2024.04.19

Fejfájást okoz a briteknek az európai uniós tagság megszűnése

2019-08-05 18:52:00

 Fejfájást okoz a Brexit a briteknek: egy több tízezer háztartás bevonásával készült hosszú távú vizsgálat kimutatta, hogy azoknak, akik a brit európai uniós tagság fenntartására szavaztak a 2016-os referendumon, a krónikus migrénhez fogható stresszt okoz a kilépés.

    Azoknak viszont, akik a kilépésre voksoltak, csökkent a stressz-szintjük és elégedettebbek életükkel - ismertette a The Daily Telegraph című lap hétfőn a kutatás eredményeit.
    A tekintélyes intézmények - a Warwick Business School, a London School of Economics és a City University of London - 40 ezer háztartás rendelkezésre álló adatait vizsgálták 2008-ig visszamenően. Kiderült, hogy míg a népszavazás előtt az európai uniós tagság pártolóinak és az ellenzőinek hasonló volt a stressz-szintjük és az elégedettségük az életükkel, a referendum után a bennmaradáspártiaknak nőttek, a kilépéspártiaknak csökkentek ezek az értékeik.
    A kutatás kimutatta, hogy azok, akik 2016-ot megelőzően kevésbé voltak elégedettek az életükkel, nagyobb valószínűséggel szavaztak az európai uniós tagság megszűnésére. A házasok, az élettársi kapcsolatban élők és az elváltak szintén inkább a Brexitre szavaztak, csakúgy mint a nyugdíjasok, az egészségi gondokkal küzdők és az alacsonyabb képzettségűek.
    A szakemberek szerint a bennmaradásra szavazók által elszenvedett stressz tartósnak tűnik, és csak nőtt az idők folyamán.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó