Auguszta napja van. | 2024.03.29

Sziget - Utcaszínházak a fesztiválon

2019-07-31 12:15:00

A Nagy Utcaszínház idei fellépője, a francia Les Commandos Percu mellett számos más utcaszínházi produkció várja a közönséget a Sziget fesztiválon augusztus 7. és 13. között.

    A szervezők az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a Les Commandos Percu ütősöket felvonultató csapata a formabontó Silence (Csend) című előadását mutatja be minden este az utolsó nagyszínpados fellépő után. "Előadásuk "nyers, testközeli, ősi érzékeinkre és félelmeinkre kiélezett hatásokat ígér, dobokkal és tűzzel" - írták.
    A francia Paris Benares társulata "a szabadság utáni vágy, az utazás élményének szimbólumával", egy 4 méterszer 6 méteres fából készült tevével érkezik a fesztiválra.
    Szintén 4-5 méter magas óriásbábokkal jön az ugyancsak francia Le Caramantran társulata, továbbá látható lesz a mexikói Foco alAire és a szintén francia Ekart társulat produkciója.
    A La Cie des Bras Cassés két francia művésze postásokat, vidéki zsarukat vagy éppen vásári komédiásokat alakít majd "motorizált, recsegő hangú járgányon" cirkálva a Szigeten.
    A szervezők beszámolója szerint idén három "őrületes" mobil parti is gondoskodik majd a folyamatos utcai szórakoztatásról, köztük a Mission Delírium 20 tagú kaliforniai fúvós csapata és a steampunk jelmezekben táncoló, afro-latin ritmusokkal operáló, 18 tagú spanyol Sound de Secá.
    Hozzátették: Mister Piano (Dennis Volk) ismét a tábortűz melletti közös éneklések hangulatát hozza el a fesztiválra "egy kerekeken tovagördülő zongora és utánozhatatlan előadói stílusa segítségével".