Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a trükkök százait Gyurcsányék vetették be

2019-07-29 15:52:03

Azok a Gyurcsányék beszélnek trükkökről, akik még Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint is kormányzásuk alatt  "trükkök százait" vetették be - közölte hétfőn a Fidesz az MTI-vel.

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva írta, hogy Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján a jövő évi költségvetés módosítására szólított fel,  hogy több pénz jusson az oktatásra, az egészségügyre és a nyugdíjakra. Hozzátette: a kormányzati propaganda dicshimnuszokat zeng arról, hogy minden területre több jut a Fidesz kilencéves kormányzása után. A számok azonban makacs dolgok - jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy 2010 óta 31 százalékról 25 százalék alá csökkentek a jóléti kiadások.
    A Fidesz erre úgy reagált: a Gyurcsány-kormányok tönkretették, eladósították az országot, folyamatosan csak elvették a pénzt a családoktól, az egészségügyből, az oktatásból, az idősektől, hogy abból tömködjék a költségvetési lyukakat" és a saját zsebüket".  
    Közölték továbbá: ma két és félszer többet fordít a kormány a gyermekes családok támogatására, 770 milliárddal többet egészségügyre, 645 milliárddal többet oktatásra, 833 milliárddal többet nyugdíjakra, mint amennyit a baloldal fordított 2010-ben.
    A Fidesz mindemellett megjegyezte, hogy az ország gazdasági növekedési pályára lépett. Az uniós átlag fölötti a növekedés, amelyet a magyar gazdaságra, a gyermekes családokra, az idősekre, az oktatásra, egészségügyre, a magyar falvakra és városokra forgatnak vissza - tették hozzá.