Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új fogászati elméleti tömböt hoz létre a Pécsi Tudományegyetem

2019-07-26 15:30:00

Csaknem hétmilliárd forintos támogatásban részesült a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a pénzből új fogászati elméleti tömböt építenek, valamint jelentős informatikai fejlesztést valósítanak meg.

    Az intézmény pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből megvalósuló fejlesztések részeként indulhat meg a fogászati elméleti tömb kivitelezése.
    Mint írták, az új ötszintes, csaknem háromezer négyzetméter hasznos alapterületű, több mint hatvan fogászati székes oktatási intézmény a régi belvárosi, rossz energetikájú ingatlanokat váltja ki az orvosi campushoz közel modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható épületben.
    A projekt keretében informatikai fejlesztés is megvalósul, az egyetemi telephelyek közötti gerinchálózat sávszélességét az eddig elérhető négyszeresére bővítik. Mindez a jövőben az egyes telephelyeken átívelő, multidiszciplináris oktatási, kutatási és tudományos munkát, valamint a betegellátás során alkalmazott, nagy sávszélességet és alacsony válaszidőt igényű feladatokat fogja támogatni. 
    A folytatásban, de még az év végéig teljesen megújulhat az állam- és jogtudományi kar és a közgazdaságtudományi kar épületeiben található vezeték nélküli hálózat, valamint fejlesztik az Ifjúság úti campus két épületének vezeték nélküli internetes hálózatát is.