Gedeon napja van. | 2024.03.28

Földcsuszamlás temetett be többtucatnyi házat Kínában, áldozatok

2019-07-24 08:59:00

Földcsuszamlás temetett maga alá 21 házat a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsou tartomány Liupansuj városában - tette közzé internetes oldalán a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna a helyi hatóságok közlésére hivatkozva; a helyi sajtó szerint a halálos áldozatok száma szerda délelőttig 11-re nőtt.

    A Guiyang Daily című helyi lap információi szerint a kedd este történt természeti csapás helyszínéről eddig 11 túlélőt sikerült kimenteni az odavezényelt mentőalakulatoknak. Folytatják a kutatást a törmelék alá szorult emberek után, akiknek a számát 34-re teszik. A lap közölte: mintegy kétmillió köbméternyi föld zúdult a város völgyben fekvő részére, ahol 27 lakóépület van, összesen 77 lakossal.       A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a tartomány egy másik településén egy építési területen is földcsuszamlás történt kedd délután, ott egyelőre egy halottat találtak, de további hat eltűnt után még kutatnak. 
    A szubtrópusi monszun éghajlatú tartományt az elmúlt időszakban heves esőzések sújtották, aminek következtében több helyen áradások alakultak ki.