József napja van. | 2024.03.19

Zenei pályázaton keresik Erdély legszebb magyar dalát

2019-07-16 14:44:00

Ötödik alkalommal hirdette meg az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete a Legszebb Erdélyi Magyar Dal elnevezésű zenei pályázatát erdélyi zenészek és zenekarok, amatőr és hivatásos zenészek számára.

    A szervezők közlése szerint a pályázat célja, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven írott dalok születését és olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.
    A pályázatra ebben az évben is jelentkezhet bármelyik erdélyi zenekar, ha magyar nyelvű, saját dalt ír és ad elő. Ahogy az elmúlt években már hagyománnyá vált, a pályázaton idén is két kategóriában, 25 év alatti és 25 év fölötti kategóriában zsűrizik a dalokat.
    A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni. Az V. Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázati határideje szeptember 30., a döntő és gálaest november 9-én lesz Kolozsváron.
    A pályázatról további részletek és a jelentkezési lap elérhetők az EMKISZ honlapján, a https://www.emkisz.ro/legszebb-erdelyi-magyar-dal linken.