Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Magyar Katolikus Egyház adományaiból építik újjá az iraki Batnája lerombolt lakóházait

2019-07-03 13:59:00

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 500 ezer amerikai dollár (140 millió forint) összegű adományából építik újjá az iraki Batnája lerombolt lakóházait - közölte az MKPK szerdán az MTI-vel.

    Azt írták: az MKPK 2017 júniusában hirdetett online adománygyűjtést a közel-keleti keresztények megsegítésére. A gyűjtés elsődleges célja az volt, hogy támogassák az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérését, lerombolt lakóházaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését.
    Az MKPK a gyűjtés eredményeként 500 ezer amerikai dollárt juttatott el a bagdadi Apostoli Nunciatúrán keresztül a rászorulóknak. Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka tájékoztatása szerint  elkezdődött a lerombolt lakóházak felújítása az iraki Batnája városában.
    "Az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családok számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét" - fogalmaztak.