Auguszta napja van. | 2024.03.29

XXI. Század Intézet: az előválasztás szétveri az ellenzéki együttműködést

2019-06-19 14:50:00

A főpolgármesteri előválasztás szétveri az amúgy is gyenge ellenzéki együttműködést - jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerdán az M1 aktuális csatornán.

    Hozzátette: az előválasztás abból a szempontból is fontos, hogy bebetonozhatja az EP-választások után kialakult erősorrendet az ellenzéki térfélen.
    Deák Dániel azt mondta: az előválasztás az utolsó lehetőség arra, hogy az európai parlamenti választások nyomán jelentősen meggyengült MSZP-Párbeszéd megtartsa pozícióját. Ha azon is rosszul szerepel, akkor egyértelmű lesz, hogy már a fővárosban sem az MSZP-Párbeszéd fogja dominálni az ellenzéki politikát - tette hozzá.
    Hangsúlyozta: kapkodás, "komoly alkalmatlansági problémák" figyelhetők meg az ellenzéki oldalon, a DK főpolgármester-jelöltje, Kálmán Olga például - bevallása szerint - pár hete azt sem gondolta, hogy jelölt lesz.
    Az ellenzéki jelöltek közül csak Karácsony Gergely zuglói polgármesternek van városvezetési tapasztalata, de "botrányai miatt alkalmassága megkérdőjeleződött" - fűzte hozzá Deák Dániel.