Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új főrészvényes áll a 4iG mögött

2019-06-17 10:14:00

Átalakult a 4iG tulajdonosi szerkezete, miután Jászai Gellért lett az informatikai társaság új főrészvényese.

    A 4iG hétfői közleménye szerint az elnök-vezérigazgató tőzsdén kívüli ügyletekkel, a Mészáros Lőrinccel kötött megállapodás eredményeként szerzett irányító befolyást. A tranzakciósorozat első lépéseként Jászai Gellért megvásárolta a Konzum PE Magántőkealaptól a 4iG részvények 22,57 százalékát birtokló KZF Vagyonkezelő Kft.-t. Ezt követően a vagyonkezelő társaság a Konzum PE Magántőkealaptól 4,26 százalékos, egyéb tőzsdén kívüli ügylettel pedig további 5,19 százalékos részvénycsomagot szerzett, és további 8,2 százalékos részvénycsomagot is vásárol a Konzum PE Magántőkealaptól. A jogszabályi előírásoknak megfelelően 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is.
    A változást követően Jászai Gellért legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG Nyrt.-ben, míg Mészáros Lőrinc a Konzum PE Magántőkealapon keresztül 11,63 százalékos, az Opus Global pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkezik. 
    Jászai Gellért a közlemény szerint az informatika és digitalizáció robbanásszerű fejlődésével indokolta a befektetést. Hozzátette, hogy a 4iG-t piacvezetővé tennék, és még idén a legnagyobb magyar tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakítanák.