Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidelitas: Karácsony valóban 7 millióval "tapasztotta be" a volt jegyző száját?

2019-06-12 13:44:00

A Fidelitas arra vár választ Karácsony Gergely zuglói polgármestertől, hogy valóban 7 millió forinttal "tapasztotta-e be" a volt jegyzője száját.

    Borbély Ádám, a szervezet budapesti elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: kedden nyilvánosságra került, hogy Karácsony Gergely - a XIV. kerület polgármestereként - a "botrányos parkolási szerződések" miatt rúghatta ki előző jegyzőjét, amelyek napi egymillió forint veszteséget okoznak Zuglónak. Vajon hová tűnik ez a rengeteg pénz? - vetette fel.
Borbély Ádám Karácsony Gergely már a szerződések aláírásakor tudhatta, hogy baj lesz, mégsem lépett közbe, szerdai hírek szerint pedig a jegyző hétmillió forinttal és titoktartási szerződéssel távozott - jegyezte meg Borbély Ádám.
    "Választ várunk Karácsony Gergelytől: valóban hétmillió forinttal tapasztották be a volt jegyző száját? Tényleg azt hitte, hogy a jegyző eltávolítása a megoldás a parkolási botrányra? A szőnyeg alá akarta söpörni a problémát?" - kérdezte a Fidelitas budapesti elnöke, aki egy jegyzőt formázó, a szájában pénzköteget tartó kartonfigurával szemléltette az esetet.
    Borbély Ádám szerint az eset újabb bizonyíték arra, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan Zugló vezetésére.