Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hétmilliót kapott távozásakor a titoktartásra kötelezett zuglói jegyző

2019-06-12 09:59:00

A korábbi zuglói jegyző mintegy hétmillió forintot kapott távozásakor, valamint titoktartási nyilatkozatot kellett tennie volt munkaadója felé - tudta meg a Magyar Nemzet az elérhető önkormányzati jegyzőkönyvekből.

    A lap szerdai számában azt írták, Makranczi László akkor volt hivatalban, amikor megkötötték a milliárdos veszteséget okozó kerületi parkolási szerződést.
    Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester "bizalomvesztésre" hivatkozva távolította el tavaly a jegyzőt, akivel titoktartási nyilatkozatot íratott alá - emelte ki a Magyar Nemzet a Hétmilliós zuglói hallgatás? című cikkében.
    Az újság felidézte, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője keddi sajtótájékoztatóján felszólította Karácsony Gergelyt: ne "sumákoljon" a kerületi parkolási botrányban, fedje fel a parkolási szerződést előkészítő jegyző eltávolításának körülményeit. A nagyobbik kormánypárt tudni akarja, hogy a hivatalnok elmozdításához köze van-e a polgármester asszisztálásával megkötött botrányos parkolási szerződésnek, és valóban kapott-e "lelépési pénzt" a köztisztviselő.
    Karácsony Gergely úgy reagált: Zuglóban a parkolással kapcsolatos minden adat és szerződés nyilvános. Az MTI-nek adott nyilatkozatában Zugló polgármestere úgy fogalmazott: aki "sumákol" parkolásügyben, az Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester, ugyanis "az előbbi nem hagyta az egységes fővárosi parkolási rendszer bevezetését, az utóbbi pedig eleget tett ennek az elvárásnak".
    Tavaly júniusban Karácsony Gergely "bizalomvesztéssel" indokolta a rendkívüli állománygyűlésen, hogy felmondott a nem egészen két éve hivatalban lévő jegyzőnek, Makranczi Lászlónak - olvasható a Magyar Nemzetben.