Gedeon napja van. | 2024.03.28

Menczer: dél-koreai köszönetek a magyar hatóságoknak és embereknek 

2019-06-08 14:10:00

A szöuli magyar nagykövetség a dunai hajóbalesettel kapcsolatban számos üzenetet kapott dél-koreai állampolgároktól, amelyekben megköszönték a hatóságok munkáját és a magyar emberek szolidaritását - közölte Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkár szombaton a Facebook-oldalán.

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának bejegyzése szerint több levél is méltatta a mentőalakulatok létszámát és aktív munkáját, míg mások mély meghatottságukat fejezték ki a magyarok által elhelyezett gyertyák és emléktárgyak miatt.
    "Továbbra is mindent megteszünk, hogy enyhítsük az érintettek fájdalmát" - fogalmazott Menczer Tamás.
    A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig tizenkilenc holttest került elő, kilenc embert még keresnek, köztük egy magyart.
    A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt Hableány kiemelésének előkészítése is megkezdődött.