Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két afgán tizenéves meggyilkolt egy migráns férfit Belgrádban

2019-06-06 10:45:00

Két tizenéves afganisztáni migráns agyonszúrt egy húszéves, ugyancsak afgán migráns férfit csütörtök hajnalban Belgrád központjában - közölte a szerbiai rendőrség.

    Az egyik támadót már elfogták a hatóságok, a másikat még keresik.
    A belgrádi sajtó nem hivatalos értesülése szerint az illegális bevándorlók egy kávézó előtt verekedtek össze éjjel, ezt követően pedig a két fiatalkorú késsel támadt a húszéves férfira.
    Szerbiában az úgynevezett balkáni migránsútvonal 2016-os lezárása után jelentősen megcsappant a migránsok száma. Míg 2015-ben több tízezren tartózkodtak az országban, és igyekeztek főként Magyarországon és Horvátországon keresztül más európai uniós országokba jutni, egy évvel később már csak 6-7 ezren tartózkodtak hosszabb ideig Szerbiában. A hivatalos szervek jelentései szerint jelenleg mintegy 3500 migráns van a nyugat-balkáni országban, és ők sem akarnak hosszabb időt Szerbiában tölteni, minél hamarabb igyekeznek tovább menni Nyugat-Európa felé, ám a magyar határon felállított határkerítés, valamint a horvát határon tapasztalható szigorú ellenőrzés miatt ez egyre nehezebbé válik. Akiket elfognak, azokat visszatoloncolják Szerbiába, így kénytelenek újrapróbálkozni. A Szerbiába érkező illegális bevándorlók találkozási központja Belgrád, itt szereznek információt a lehetséges átjutási útvonalakról, illetve szintén a szerb fővárosban kereshetnek embercsempészeket, akik vállalják, hogy átjuttatják őket a határon.