Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csalás miatt emeltek vádat egy gyógyszertári szakasszisztens ellen Pécsen

2019-06-04 12:26:00

Csalás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy gyógyszertári asszisztens ellen, aki jogtalanul használta egy vásárló egészségpénztári kártyáját csaknem két éven át, több mint kétszáz esetben, egymillió forintos kárt okozva ezzel - közölte a Baranya Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

    A Varga-Koritár György főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott egy pécsi gyógyszertárban dolgozott szakasszisztensként, s egy vásárló 2014 nyarán a patikában felejtett egészségpénztári kártyájával élt vissza.
    A gyógyszertári asszisztens 2014 augusztusa és 2016 májusa között összesen 211 alkalommal használta jogtalanul a kártyát. Részben a saját és családja receptjeit váltotta ki, s a gyógyszereket a kártyával fizette ki. Emellett a patikában vásárlók által kiváltott gyógyszerek és egyéb patikai termékek árának kiegyenlítésekor a pénzt a vevőktől átvette, majd a sértett egészségkártyáját felhasználva az összeget a kártyáról levonva kifizette.
    A vádlott a közlemény szerint több mint egymillió forint - meg nem térült - kárt okozott a sértettnek az egészségpénztári kártya jogtalan felhasználásával.
    A sértett házaspár ezen időszak alatt külföldön élt, ritkán tért vissza Magyarországra, így nem észlelték a kártya jogosulatlan használatát.
    A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen, nagyobb kárt okozó, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a gyógyszertári asszisztens ellen.