Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Magyarország azóta erősödik, amióta felismerte a nemzeti összetartozás erejét

2019-06-04 10:15:00

Magyarország azóta erősödik, amióta felismerte a nemzeti összetartozás erejét - közölte a Fidesz kedden, a nemzeti összetartozás napján az MTI-vel.

    Emlékeztettek: a 2010-ben megalakult Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját.
    "Ezzel szimbolikusan is hátat fordítottunk annak a Gyurcsány-korszaknak, amely nem tekintette a nemzet részének a külhoni magyarokat és gyűlöletkampányt folytatott ellenük" - fogalmaztak a közleményben, megjegyezve, hogy "Gyurcsányék a nemzeti összetartozás napjának bevezetését sem szavazták meg".
    Hangsúlyozták: Magyarország azóta erősödik, amióta felismerte, és a mindennapok részévé tette a nemzeti összetartozás erejét gazdasági, szellemi és minden értelemben.
    Az erős nemzeti összetartozásra minden eddiginél nagyobb szükség van, mert a bevándorláspártiak - köztük a Gyurcsány vezette ellenzék - célja a nemzetek Európájának felszámolása, a nemzeti szuverenitás és a nemzeti identitás gyengítése, és egy új kevert népességű Európa létrehozása - magyarázták.
    "Mi azonban szeretnénk megőrizni Magyarországot a magyarok országának, minden magyar hazájának, éljenek akár a határon túl, vagy bárhol a világon" - fűzték hozzá a közleményben.