Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi György: a katonák megjelenésével átcsoportosíthatók bizonyos rendőri erők a határról

2019-06-01 21:29:15

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azzal, hogy szombattól újra részt vesznek a katonák is a déli határ védelmében, átcsoportosíthatók lesznek bizonyos rendőri erők a határról.

    Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta: a következő három hónapban jelentősebb rendőri erőkre van szükség az ország belsejében a Maccabi Európa Játékok, a Forma 1-es Magyar Nagydíj valamint a balatoni főidény miatt is. Ilyenkor a rendőri erők jelenléte a közbiztonság fenntartásában kiemelt jelentőségű - tette hozzá.
    A migrációs helyzetről szólva Bakondi György azt mondta: a balkáni útvonalon növekedés tapasztalható. Ez jelentkezik a magyar határnál is, ahol mintegy 4700 elfogás és visszakísérés történt az év első öt hónapjában. Hozzátette: a korábbi időszak heti száz fős átlaga májusban megduplázódott és nagyobb csoportok is kísérleteznek az átjutással a magyar határon.
    Emellett a horvát-bosnyák határ térségében kialakult kritikus helyzet miatt kellő figyelemmel kell kísérni az onnan a magyar határ felé próbálkozók mozgását is. Készenlétben kell állni, hogy akár a horvát határszakaszt is megerősítsük - hívta fel a figyelmet Bakondi György.