Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal a migránsokhoz csoportosítaná a gyermeket nevelő családok támogatásait 

2019-06-01 13:36:00

A szocialisták és Gyurcsány Ferenc pártja továbbra is szilárdan bevándorláspártiak, ha tehetnék a migránsokhoz csoportosítanák a gyermekes családoknak juttatott adókedvezményeket és támogatásokat - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

    A kormánypárti politikus kifejtette, a szocialista-liberális kormányok és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként elvettek a gyermekektől és az őket nevelő családoktól. Amikor kormányra jutottak első dolguk volt megszüntetni a gyermekek után járó adókedvezményt, majd kivezették az otthonteremtési támogatásokat és rengeteg óvodát, bölcsődét, sőt kistelepüléseken iskolákat zártak be. 
    "Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára volt az, aki bejelentette, hogy nem három évig jár a gyes, hanem csak két évig" - hangsúlyozta a Fidesz képviselője, majd hozzátette, "amíg ők kormányoztak, addig egymillióan váltak munkanélkülivé". 
    Selmeczi Gabriella szerint a baloldal 2010 után ellenzékből is mindent megtett, hogy ne kerüljön több pénz a gyermeket nevelő családokhoz, miközben az Orbán-kormánynak még akkor is a családok voltak a legfontosabbak, amikor kilenc éve a "szakadék szélén táncolt az ország". 
    A Fidesz akkor ezért, vagyis a családok, nagyszülők érdekében szavazta meg elsők között a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségét, valamint az új otthonteremtési támogatásokat, ezeket a javaslatokat azonban az ellenzék nem támogatta - mondta a kormánypárti politikus.
    Kiemelte, a szocialisták és Gyurcsány Ferenc pártja nem is titkolják, hogy a migránsoknak adnának több pénzt, ezt mutatja az is, hogy az Európai Parlamentben is abba a szocialista frakcióba ülnek be, amely nyíltan támogatja a bevándorlást.     
    Selmeczi Gabriella üdvözölte, hogy a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében még több forrást biztosít a gyermekekre és a gyermeket nevelő családokra. Fontosnak nevezte, hogy ezeket a támogatásokat az ellenzék is támogassa a parlamenti vitában, továbbá a nagyszülői gyed bevezetését se ellenezzék. A gyermekek számának emelkedése ugyanis nem csak a pénzen múlik, hanem azon is, hogy a politikusok, a közvélemény elismerje a gyermekvállalást és például a nagyszülőknek is lehetőséget biztosítson részt venni abban - fejtette ki.
    A Fidesz képviselője aláhúzta, az Európai Unióban Magyarország fordítja a legtöbb pénzt a gyermekekre és az őket nevelő családok támogatására: a kormány a 2010-es források több mint kétszeresét, 2.000 milliárd forintot meghaladó összeget szán erre a célra.