Auguszta napja van. | 2024.03.29

Biztonsági őrt vádolnak szórakozóhelyek vendégeinek bántalmazásáért

2019-05-30 10:01:00

Vendégeket bántalmazott szórakozóhelyeken egy biztonsági őr Siófokon az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

    Azt írták: a 26 éves férfi 2017 nyarán egy biztonsági szolgálat tagjaként két rendbontó társaság szétválasztásában vett részt, ennek során egy már földre vitt, a rendőrök kiérkezéséig visszatartott vendéget hirtelen indulattól vezérelve fejbe rúgott, amitől a sértett könnyű sérülést szenvedett.
    A férfi ellen eljárás indult, az ügyészség elhalasztotta a vádemelést vele szemben, ennek ellenére 2018-ban egy szintén helyi szórakozóhely biztonsági őreként újabb vendéget bántalmazott.
    Az őrt az dühítette fel, hogy a tánctéren szórakozó sértett a könyökével próbált helyet csinálni magának, mert korábban meglökték. Odalépett a vendéghez és először hátulról ököllel a fejét, majd szemből háromszor az arcát ütötte meg. A veréstől a sértett orra vérezni kezdett és eltörött az állkapcsa.
    A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés, könnyű testi sértés és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a biztonsági őrrel szemben, s felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.