József napja van. | 2024.03.19

Rétvári: most vasárnap mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy megvédje az európai keresztény kultúrát

2019-05-24 20:20:35

Az európai keresztény kultúránkat fenyegető veszélyt komolyan kell venni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Gödöllőn.

    Rétvári Bence a II. Máriabesnyői Mladifest ifjúsági keresztény fesztivál megnyitóján azt mondta: nagy "az egymásnak feszülés" Európában a keresztény Európát fontosnak tartó és az azt  nem fontosnak tartó, a keresztény Európát "lecserélni" is hajlandó erők között. 
    Úgy fogalmazott: "mindenünk a keresztény hitünkből fakad", a kultúránk, a hagyományaink, az ünnepeink és az időszámításunk is. 
    Most vasárnap mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy megvédje az európai keresztény kultúrát - fűzte hozzá Rétvári Bence az európai parlamenti (EP) választásra utalva.     Vécsey László (Fidesz), Gödöllő és térsége országgyűlési képviselője azt mondta: a világban szinte tabunak számít, hogy világméretű a keresztényüldözés, 245 millió embert üldöznek, pusztán azért, mert őrzi keresztény hitét és kultúráját. A világban "csak tavaly négyezer keresztény halt vértanúhalált".
    Közölte: a kormánypárti országgyűlési képviselők támogatják a kormányt abban, hogy tegyen meg mindent az üldözött keresztények megsegítéséért.
    Egyre többen figyelnek fel pozitív példaként a magyar kormány által 2017-ben indított Hungary Helps Programra, amelynek keretében eddig 35 ezer üldözött keresztényen sikerült segíteni - tette hozzá a fideszes képviselő. 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány