Emma napja van. | 2024.04.19

Lopott autóban csempészett Magyarországra egy török férfit egy bolgár sofőr

2019-05-23 13:32:00

Egy lopott autóban elrejtve csempészett Magyarországra egy török férfit egy trélert vontató bolgár sofőr, az ügyészség indítványozta letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, a bolgár férfit az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés céljából segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják.
    A férfi szombatra virradóra jelentkezett belépésre a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A férfi egy autót és egy hozzá kapcsolt trélert vezetett, amelyen egy spanyol személygépkocsit szállított. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szállított gépkocsit a német hatóságok körözik.
    A sofőrt ezért előállították, a gépjárművet pedig lefoglalták. A lopott gépkocsit egy szegedi telepre szállították, ahol órákkal később a biztonsági őr észrevette, hogy a járműből egy férfi mászik ki. Az elfogott török állampolgár elismerte, hogy a magyar határ előtti utolsó romániai autópálya-pihenőben rejtőzött el a bolgár férfi utasításának megfelelően a szállított autóban. Ezer eurót kellett volna fizetnie azért, hogy a sofőr Ausztriába szállítsa.