Gedeon napja van. | 2024.03.28

 Nézőpont: megnyerte az ellenzéki kampányhajrát a DK

2019-05-22 11:15:00

Megnyerte az ellenzéki kampányhajrát a Demokratikus Koalíció (DK), a párt beérte az MSZP-Párbeszédet és a Jobbikot a népszerűségi versenyben a Nézőpont Intézet EP-választások előtti utolsó felmérése szerint - mondta Nagy Dániel, az intézet kutatója az M1 aktuális csatornán szerdán. 

    A DK-nak nagyon stabil, főleg nyugdíjasokból álló szavazótábora van - fűzte hozzá.
    A kutató szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek nagyon fontos lenne, hogy május 26-án megnyerje az ellenzéki versenyt, mert akkor az önkormányzati választások előtt ő tudná alakítani az ellenzéki alkufolyamatokat.
    A felmérés szerint a Fidesz 54 százalékon áll, második helyen hármas holtversenyben az MSZP, a Jobbik és a DK 10-10 százalékos, de ha a számok beigazolódnak, akkor a Momentum és az LMP is eléri az 5 százalékos bejutási küszöböt. Öt éve 29 százalékos volt a részvételi arány, idén 32 százalékkal számoltak, de az sem kizárt, hogy eléri 40 százalékot - tette hozzá.
    Nagy Dániel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arról is beszélt, hogy a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest is kifejezetten nőtt a kormánypártok népszerűsége, valószínűleg nagyobb győzelmet aratnak majd, mint az öt évvel ezelőtti EP-választáson.