Auguszta napja van. | 2024.03.29

MSZP-s elefánt a porcelánboltban - hazugságok az európai bérminimumról

2019-05-21 06:41:32

Borzalmas állapotban van az MSZP, amely lemérhető Komjáthi Imre nevű alelnökének megnyilvánulásaiból, aki a rendszerváltás előtti, magában holtbiztos, oktatási intézményt csak kívülről ismerő, kizárólag az elvtársai szemével látó, trágár elvtárs reinkarnációja. Komjáthi Imre nem az eszéért kell a posztkommunista MSZP-nek. 

A kommunistáknak mindig kell egy igazodási pont. Amikor a tőkét döntötték, akkor Magyarországot megszállva tartó Szovjetuniót szolgálták, amikor megszerették a tőkét, a nyugati pénzügyi körök mindent elvenni a polgároktól elveit vallják.

Megmagyarázhatatlan, hogy az MSZP milliárdosok, hogyan tudják összeegyeztetni a munkásaik kizsákmányolását, és az Internacionálé éneklését. Egyetlen magyarországi kommunista milliárdos (rengeteg van belőlük) gyárában, üzemében nem fizetnek a munkásoknak európai szintű bért, sokszor még magyar átlagbért sem adják meg az ott dolgozóknak.

Komjáthi Imre (b), Szabó Zsolt (k), Jávor Benedek (j). Szabó Zsoltnak felakadt a szeme, Jávor Benedek szégyenlősen lehajtja fejét, amikor a munkásosztály vasökle, Komjáthi Imre megnyilvánult a közös sajtótájékoztatón. ...hogy a kurva életbe van.....- mondta az elvtárs. (A teljes videót megtekintheti ha ide klikkel.)

A kommunistákra, és Komjáthi Imrére is az a jellemző, hogy nem lát, nem hall, nem gondolkodik, de kritika nélkül, fennhangon hirdeti azt a sok marhaságot, amit elvtársai kitalálnak, és papagáj módjára szajkózza a hülyeségeket, köztük az európai bérminimumot. Ezzel csak az a probléma, hogy az EU 28 tagállamának mindegyikében más a jövedelmi viszony, más a minimálbér, amely jóval több, mint a magyarországi.

Arra már nem tud válaszolni Komjáthi elvtárs, hogy miből fizetnék az európai bérminimumot?

A nyugati polgárok adójából, az EU Bizottság külön keretéből, ami ugyancsak adóbevételekből állna, vagy a multinacionális vállalatok extraprofitjából?

A rendszerváltáskori nagy kommunista rablás, pufajkás Horn Gyula az országot fillérekért való kiárusítása, a családok százezreit tönkretevő Bokros-csomag, a Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai kártékony kormányzása után, a kommunistáknak van képük gazdaságpolitikai kérdésekben megnyilvánulni. 

Komjáthi elvtársnak nézzük el, hogy nem tudja mit beszél bérügyekben. Ha tudná, akkor vegyész-szakmunkás korában odament volna az alkalmazó BorsodChemet tulajdonló kínai elvtársaihoz, és megbeszélte volna velük, hogy adjanak az ott dolgozóknak „európai bérminimumot”. 

Ha valójában sikereket akart volna elérni az európai bérminimum frontján, akkor megkereshette volna még Gyurcsányné Dobrev Klára férjét, és a vörös segéllyel gründolt gyáraikban, két internacionálé eléneklése után, felemelhették volna az ott dolgozó több ezer munkás bérét az európai bérminimumra.

Bevallom őszintén, hogy számomra nem világos a kommunisták alkotta európai bérminimum fogalma. Huszonnyolc tagállam, huszonnyolcféle jövedelmi viszonyait, hogyan képzelik összehangolni az elvtársak?

Ki fizeti a bérminimumot? 

Tóth Bertalan a vörösbe öltözött Apró unokával, Gyurcsányné Dobrev Klárával az oldalán, egy sajtótájékoztatón lerántja a leplet az európai bérminimumról, amely olvasatában nem más, mint a minimálisbér, vagyis a legkevesebb ami adható! 

Az elvtársak "európai bérminimuma" kapcsán fel lehet tenni a népi bölcsesség kérdését: Mikor hazudik a kommunista?