József napja van. | 2024.03.19

Bakondi: felerősödött az illegális migráció a Balkánon 

2019-05-20 08:00:00

Felerősödött az illegális migráció a Balkáni útvonalon, csaknem 20 ezer bevándorló torlódik a horvát határnál - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

    Bakondi György hozzátette: ha még több ember fog várakozni a horvát-bosnyák határon akkor az Magyarország felől is igényel lépéseket.
    Megjegyezte: ha Szlovéniában az újabb határkerítések építése, illetve a horvát és bosnyák rendőri fellépés eredményes lesz, akkor előfordulhat, hogy az illegális bevándorlók más útirányt keresnek és mondjuk Magyarország felé indulnak el. 
    Mint elmondta, annak érdekében, hogy a magyar katonák minél távolabb tartsák az érkező migránsokat, a szerb és macedón határon teljesítenek szolgálatot. Amennyiben szükség lesz, és Bosznia-Hercegovina kéri Magyarországot, a kormány készen áll arra, hogy az ottani határvédelmi tevékenységet is rendőri erők küldésével támogassa. Nagy biztonsági kockázattal jár, hogy Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban megkezdődött azoknak az állampolgároknak a visszafogadása, akik az Iszlám Állam kötelékében harcoltak - vélekedett a belbiztonsági főtanácsadó.
    Bakondi György hangsúlyozta: fontos, hogy a közelgő EP-választásokon minél többen elmenjenek szavazni, és a Fidesz-KDNP jelöltjeire voksolva olyan európai képviselőket küldjönek az unióba, akik jól tudják képviselni az ország migrációs politikáját.