Gedeon napja van. | 2024.03.28

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottjára

2019-05-15 20:02:00

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt az ügyészség a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottjával szemben - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

    Közleményükben emlékeztettek: a főügyészség a 40 éves férfival szemben több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádlott tavaly szeptemberben a Várpalota melletti szőlőhegyen korábbi élettársát és a nő kétéves gyermekét gyilkolta meg.
    A vádirat szerint a férfi a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt megfojtotta, a kétéves gyermeket pedig konyhakéssel mellkason szúrta. Ezek után, hogy cselekményét rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette.
    A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a 40 éves berhidai férfit a bejelentést követő négy órán belül elfogták majd őrizetbe vették a rendőrök, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.