Gedeon napja van. | 2024.03.28

Országos gyerekemelési rekordra készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2019-05-10 10:30:00

Országos rekordkísérletre, százezer gyerek magasba emelésére készül 23 helyszínen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton 11 órakor - közölte a mozgalom pénteken az MTI-vel.

    A rendezvény célja, hogy a gyerekek és a család fontosságára hívja fel a figyelmet azzal, hogy egy időben minél több gyereket emelnek magasba országszerte és a határon túl - Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen - áll a közleményben.
    A rendezvényhez kapcsolódóan a mozgalom helyi szervezetei az önkormányzatokkal együttműködve ingyenes családi napokat rendeznek Budapesten és számos vidéki városban. Az akció központi helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrum, ahova 3000 embert várnak. A teljes városlista a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon érhető el.
    Ismertették: a rekordkísérlet fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.
    A gyerekemeléshez otthonról is lehet csatlakozni, a fényképeket a mozgalom digitális élményfalán, illetve a közösségi médiában is meg lehet osztani.