Andrea napja van. | 2024.04.18

A nyíregyházi Kossuth gimnázium végzősei is csatlakoztak az evangélikusok gyűjtéséhez

2019-05-04 10:53:00

A nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium végzősei is csatlakoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház által a Srí Lanka-i terrortámadások áldozatai és családtagjai javára indított pénzgyűjtéshez.

    A nyírségi megyeszékhely evangélikus templomában megtartott pénteki ballagáson a három végzős osztály több mint nyolcvan diákja közül többen viseltek "I help Srí Lanka" feliratú kitűzőt. Ezzel azt vállalták, hogy a ballagáson a virágra és egyéb kiegészítő ajándékokra szánt pénzt - az osztályok közös döntése, illetve egyéni megfontolás alapján - felajánlják a robbantások miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.
    A ballagáson bárki tehetett pénzt a templomban elhelyezett gyűjtőládába a Srí Lanka-iak javára. 
    Az evangélikus egyház országos vezetősége április 23-án hirdette meg diákjai és rokonaik körében gyűjtését. A kezdeményezéshez kapcsolódva a pénteki és szombati ballagásokon tizenhat gimnáziumban mintegy ezer diák fogja a kitűzőt viselni. Az akcióban összegyűlt támogatást a Srí Lanka-i keresztény egyházi szervezetekkel élő partneri kapcsolatokat ápoló Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül fogják eljuttatni az érintett családokhoz.
    Adakozni bankkártyás fizetéssel a www.segelyszervezet.hu oldalon, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565-es számlaszámán is lehet.
    Húsvétvasárnap Srí Lankán három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, valamint Batticaloában. A merényletekben 253 ember vesztette életét és mintegy 500-an megsebesültek.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány