Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nézőpont: a választók 78 százaléka elítéli a "patkányozó" kijelentést

2019-05-02 10:20:00

A választók 78 százaléka nem tartja helyesnek Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő "patkányozó" kijelentését - derül ki a Nézőpont kutatásából, amelyet az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában ismertetett az intézet elemzője.

    Tóth Erik közölte: az online kutatás szerint a megkérdezettek 54 százaléka egyenesen felháborítónak, elfogadhatatlannak tartja a politikus szóhasználatát és 43 százalék szerint Bangónénak minden tisztségéről le kellene mondania.
    A "patkányozó" kijelentés egyben látkép a magyar ellenzékről, ami elvesztette mérsékelt jellegét és lassan már demokratikusnak sem lehet nevezni - tette hozzá Tóth Erik.
    Úgy vélekedett: ha az MSZP-ben folytatódik a "bénaság" és nem tudnak kihátrálni Bangóné kijelentése mögül, az nem csak az európai parlamenti választási kampányukat teheti semmissé, de az önkormányzati választásokig felszámolhatja a párt mögött álló tábort.
    Az elemző szerint a majálisok, amelyek egy része el is maradt, az mutatták, hogy az ellenzék még rosszabb állapotban van, mint az elmúlt évi választások után. Az elhangzott beszédek nem találkoztak a társadalmi valósággal - értékelt Tóth Erik.