Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Már több mint másfél millió ember írta alá Orbán Viktor programját a bevándorlás megállítására

2019-05-01 15:55:00

A Fidesz országosan a legfrissebb adatok szerint már több mint másfél millió aláírást gyűjtött össze Orbán Viktor 7 pontos programja mellett a bevándorlás megállítására - jelentette be a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Szatmáry Kristóf azt mondta, az európai parlamenti választásig hátralévő időben továbbra is az emberekkel való közvetlen párbeszédre kell helyezni a hangsúlyt. A képviselő úgy értékelte, hogy ez az elmúlt időszak egyik legeredményesebb aláírásgyűjtése.
    A XVI. kerületben, egy majálison tartott sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf úgy fogalmazott: "itt, a kertvárosban is közelítünk a tízezer aláíráshoz", ami nagyon jó eredménynek számít.
    A képviselő kiemelte, az emberekkel beszélve azt tapasztalják, hogy nagyon sokan egyetértenek a miniszterelnökkel és a Fidesszel abban, hogy Európát meg kell védeni, a bevándorlást pedig meg kell állítani.
    Megköszönte azoknak, akik eddig a támogatásukról biztosították őket.
    Másrészt a Fidesz ezen a héten indította el az országjárást, választási fórumokat tartanak szerte az országban, Budapesten és vidéken is. Több mint 220 rendezvényre kerül sor a következő hetekben, így buzdítva minél többeket arra, hogy május 26-án vegyenek részt az EP-voksoláson, és Orbán Viktor hét pontját támogatva a Fideszre szavazzanak.
    A Fidesz-KDNP EP-listájának 13. helyén álló Tóth Edina úgy vélekedett, hogy a mostani EP-választás minden eddiginél fontosabb, sorsdöntő, hiszen Európa jövőjéről hoznak majd döntést az emberek: arról, hogy a kontinens megmaradjon-e keresztény gyökerűnek, vagy átalakuljon bevándorláspártivá, multikulturálissá.
    Kérdésre felelve Szatmáry Kristóf azt mondta, május 1-je azon túlmenően, hogy Magyarország EU-ba lépésének szimbolikus dátuma, a munka megbecsüléséről is szól, ami a kormánynak kiemelten fontos.