Gedeon napja van. | 2024.03.28

Alapjogokért Központ: a bizonytalanok miatt felborulhatnak az erőviszonyok

2019-04-29 10:39:00

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője úgy véli, felborulhatnak a jelenlegi erőviszonyok, ha a 97 millió bizonytalan uniós állampolgár szavaz az európai parlamenti (EP-) választásokon.

    Pócza István hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, a politikusok elkezdtek helyezkedni, és már osztogatják a helyeket a következő ciklusra. Szerinte Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje például már "nyeregben érzi magát", és arról beszél, mit fog csinálni, amikor megnyeri az EP-választást.
    Manfred Weber nyilatkozatai alapján pont azokat - időseket, gyerekeket - szeretné Európába hozni, akik ellátásra szorulnak, ezzel - az elemző véleménye szerint - szociális ellátórendszert csinálna Európából. Pedig Európa megtehetné, hogy ezeket az embereket az anyaországukban segíti - vélekedett.
    Hozzátette, a néppárti csúcsjelölt próbálja feloldani a migránsok befogadásáról szóló konfliktust, de a bevándorláspártiak erős nyomást gyakorolnak rá.
    Pócza István kitért arra is: egyre valószínűbb, hogy a britek részt fognak venni az EP-választásokon, ez pedig a szocialisták támogatottságát fogja növelni.