Andrea napja van. | 2024.04.18

Kiürült a Bozsik Stadion környéke

2019-04-28 13:14:00

Befejeződött a kiürítés a budapesti Bozsik Stadion környékén, így a Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdik a korábban előkerült világháborús robbanótest hatástalanítását - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap délelőtt az MTI-vel.

    Gajdos Milán elmondta: a rendőrség átadta a területet a tűzszerészeknek. Megkezdődött a 250 kilogrammos brit légibomba hatástalanítása.
    A művelet miatt a XIX. és a XVIII. kerületet érintően vannak forgalomkorlátozások. Az M1 aktuális csatorna tudósítója azt mondta: több mint ezer embernek kellett elhagynia otthonát.
    A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme. A XVIII. kerületi lakosoknak a Kondor Béla Közösségi Házban alakítottak ki befogadóhelyet.
    A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.
    A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest - Pestszentimre szakaszon.