Andrea napja van. | 2024.04.18

Rákóczi Szövetség: utazási lehetőség a nemzeti összetartozás napján

2019-04-27 09:20:00

A június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A jelentkezéseket május 14-ig várják. 

    A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a program célja, hogy a középiskolások a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódva ellátogassanak egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához.
    A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. Ennek feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-éhez kapcsolódóan.     
    Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, ehhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától és a megtett távolságtól függően - akár 300 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.
    Arról is tájékoztattak, hogy a csíksomlyói pápalátogatásra június 1-jén csaknem félszáz középiskola kétezer diákja utazhat el a szövetség támogatásával. 
    További információk a https://www.rakocziszovetseg.org/fooldal-n/64-aktualis/419-palyazati-felhivas-junius-4-i-diakutaztatasi-programoldalon találhatók.