Gedeon napja van. | 2024.03.28

Készülő miskolci üzeméhez toboroz dolgozókat a Lufthansa Technik

2019-04-25 19:30:00

Megkezdte a munkaerő toborzását leendő miskolci üzeméhez a Lufthansa Technik, a világ vezető repülőgép-szolgáltatója 43 milliárd forintos beruházással húszezer négyzetméteres csarnokot épít a borsodi megyeszékhelyen, amelyben négyszáz, magasan képzett munkavállalót terveznek hosszú távon foglalkoztatni, a rendszerváltozás óta ez lesz a legnagyobb egyösszegű beruházás Miskolcon - közölte a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel csütörtökön.

    A tájékoztatás szerint a Lufthansa még az idén "összeállítja a törzsgárdát", a cég leendő munkásai szakmai és nyelvi továbbképzési rendszerében szerzik meg a szükséges ismereteket.
    A tervezés jövőre kezdődik, a csarnok 2021-ben épül fel, az új üzemben a termelés 2022-ben indul, a miskolci telephelyen repülőgépek hajtóműveit javítják majd.
    A Miskolci Szakképzési Centrumban megrendezett csütörtöki toborzón Kriza Ákos polgármester egyebek mellett azt mondta: a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója több mint száz lehetséges helyszín közül választotta Miskolcot, ezzel soha nem látott lehetőség nyílik meg a miskolci fiatalok előtt, új fejezet nyílik a miskolci szakképzésben.
    A polgármester szólt arról is, hogy a Lufthansának köszönhetően az itt végző diákok világszínvonalú képzést kapnak, amire biztos egzisztenciát tudnak majd alapozni, a kiválasztottak olyan tudás és szakmai ismeretek birtokába jutnak, amelyet a világ bármely vezető ipari vállalata "örömmel fogadna".
    Dominik Giugno, a Lufthansa Technik vezérigazgatója elmondta: csapata a közeljövőben Miskolcot tekinti új otthonának, nagyra értékelik, hogy számíthatnak partnereik támogatására Miskolcon és Magyarországon. 
    A Lufthansa Technik több, mit 23 ezer dolgozóval 850 légitársaságnak nyújt szolgáltatásokat világszerte, a cég tavalyi bevétele elérte az 5,9 milliárd eurót.