Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vannak még szabad helyek a Lányok Napja programjaira

2019-04-23 18:20:00

Vannak még szabad helyek a Lányok Napja sorozat április 30-ra meghirdetett programjaira, amelyekre több mint 20 városban 70 vállalat és intézmény várja a műszaki pálya iránt érdeklődő diáklányokat.

    A Nők a Tudományban Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg az ország legnagyobb női pályaorientációs eseményét, hogy a lányok jobban megismerhessék az informatikai, mérnöki vagy tudományos kutatói pályákat - áll a szervezők közleményében.
    A résztvevő vállalatok, kutatóintézetek és egyetemek ebben az évben csaknem 3000 pályaválasztás előtt álló lányt várnak programjaikra, amelyeken a diákok gyárakat, laborokat, műszaki egyetemeket látogathatnak meg, testközelből láthatnak nukleáris reaktort, repülőgép-turbinát, kólagyártósort vagy autógyárat, de a programozásba és a virtuális valóság alakításába is belekóstolhatnak.
    A természettudományos, műszaki és informatikai területeken a nők meglehetősen kevesen vannak, ezért a szervezők ösztönözni szeretnék a lányokat, hogy merjenek ezekben a szakmákban elhelyezkedni.
    A befogadó helyek programjaira a Lányok Napja sorozat honlapján lehet jelentkezni.