Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megújult a II. kerületi Adyliget park

2019-04-15 13:13:00

Mintegy négyszázmillió forintból újította meg az Adyliget parkot a II. kerületi önkormányzat, a fejlesztés során új játszótér, többfunkciós sportpálya, közösségi tér, futópálya, kültéri fitneszpark és madárbarát tanösvény is épült.

    A beruházást a kerület saját forrásból, valamint a főváros városrehabilitációs pályázatán elnyert támogatásából valósította meg - tudatta az önkormányzat hétfőn az MTI-vel.
    A park hétvégi átadásán Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a park közösségi tervezést követően újult meg. A kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező, népszerű kirándulóhely a fejlesztés eredményeként természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív sportolási és pihenési lehetőséget nyújt, ahol közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak - olvasható a közleményben.
    A létrehozott "többgenerációs" játszótéren többek között játszókunyhó, játékkonyha, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, vizes játszótér, rollerkert várja a gyerekeket. A modern sportburkolattal ellátott sportpályán streetball-, sprint- és focipálya épült. A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt is illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal és ivókúttal.
    A II. kerületi önkormányzat parkokkal és a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztésekre 2010-től - részben pályázati támogatással - hárommilliárd forintot meghaladó összeget fordított - olvasható a közleményben.