Auguszta napja van. | 2024.03.29

Jogerősen hat évre ítéltek egy szerbiai kábítószercsempészt Szegeden

2019-04-10 13:05:00

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerbiai férfit, aki több mint 13 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Szlovákiába csempészni tavaly.

    A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.
    A jelenleg 27 éves, informatikushallgatóként tanuló vádlott 2018. január 19-én jelentkezett belépésre autójával az ásotthalmi határátkelőhelyen. A kocsijában ült a barátnője és egy ismerőse is. A pénzügyőrök a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek, és az autó első ülései alatt kialakított duplafalú üregekben, valamint a csomagtér fenéklemezén létrehozott rejtekhelyen 27 műanyag tasakot, összesen 13,287 kilogramm marihuánát találtak.
    A csaknem 30 millió forintos feketepiaci értékű kábítószer-szállítmány összes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem másfélszerese.
    Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott hétéves büntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indoklásnál kifejtette, az ítélőtáblán kialakult büntetéskiszabási gyakorlatra tekintettel látott lehetőséget a bíróság az enyhítésre. Hozzátette: figyelembe vették azt is, hogy a külföldi, magyar nyelvet nem beszélő vádlottnak hazájától távol kell letöltenie büntetését.