Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tarlós: még idén elindulhat a jegyek és bérletek elektronikus értékesítése

2019-04-08 11:05:00

Várhatóan még idén elindulhat a jegyek és bérletek elektronikus úton történő megvásárlása - közölte a Magyar Hírlappal Tarlós István főpolgármester, aki az e-jegyrendszerrel kapcsolatos megállapodást jövő szerdán írja alá Pintér Sándor belügyminiszterrel.

    A napilapnak adott interjúban Tarlós István közölte, az a döntés született, hogy az e-jegyrendszer csatlakozik az országos hálózathoz, erről jövő szerdán írják alá a megállapodást a belügyminiszterrel. Nagy előnye lesz az új kialakításnak az eredetihez képest, hogy kompatibilis lesz a MÁV rendszerével.
    A következő lépés, hogy a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformja, azaz a NEJP fejlesztésébe is bekapcsolódik a főváros. Ez a rendszer tudja majd egyebek mellett az e-személyiket is előállítani. Cél, hogy ezzel is lehessen majd jegyeket és bérleteket vásárolni. Erre nemcsak azért van szükség, mert elavult a papír alapú jegy, hanem mert a budapesti közlekedési hálózatban ötezer megálló van, háromszázötven közlekedési útvonal és napi négy és félmilliót meghaladó utazás.