Gedeon napja van. | 2024.03.28

243 millió forintból újult meg Edelény-Lak-Homrogd összekötő út

2019-04-07 06:59:51

Pénteken avatták fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, 243 millió forint hazai forrásból megújult 2616-os számú Edelény-Lak-Homrogd összekötő út 3,1 kilométeres szakaszát. Az útfelújítás ünnepélyes zárórendezvényén köszöntőt mondott Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő, Szilvai Attila, Tomor polgármestere és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő: a jövőben folytatódik a térség útjainak felújítása 

Demeter Zoltán országgyűlési képviselője elmondta, a fejlesztést a térség lakói régóta várták.
- A felújított út nagyban javítja az itt élők életminőségét és a biztonságos közlekedést – összegzett a képviselő, és köszönetet mondott a magyar kormánynak támogatásért. A jövőben a Csereháton számos közlekedési út felújítása valósul meg, amely a térség felzárkózását szolgálja.

Szilvai Attila Tomor polgármestere 

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója részletesen ismertette a beruházás megvalósulását.

Az Edelény-Lak-Homrogd összekötő út több mint 3 kilométeres szakaszának teljes körű felújításakor a kivitelező a pályaszerkezet cseréje során 752 köbméter zúzott követ épített be, ezután 620 köbméter aszfalttal erősítette meg a burkolatot, a padkát 280 köbméter zúzott kővel feltöltötte, a meglévő árkokat kitisztította és kijavította, új tartós burkolati jeleket festett, illetve 138 új szélességjelző oszlopot és 25 új KRESZ táblát helyezett ki.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója részletesen ismertette a beruházás megvalósulását.

A beruházás részeként megújult a tomori Mánta-patak hídja, átépült a híd beton pályalemeze és a járda, és természetesen új aszfaltburkolatot is kapott. A szakemberek cserélték a szigetelést, a korlátokat és a vízelvezetőket, a szegélyeket sóvédelemmel látták el, surrantók és vizsgáló lépcsők épültek. A hídfelújítás bruttó 40,4 millió forintba került.

(A nyitóképen Peiker Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt. B-A-Z megyei igazgatója(b1), Tóth Attila Borsodszirák polgármestere (b2), Szilvai Attila Tomor polgármestere (k1), Demeter Zoltán országgyűlési képviselő (k2), Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazzgatója, (j1) Swietelszky képviselője (j2).)