Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Duna House működésének eddigi legjobb első negyedévét zárta

2019-04-04 10:40:00

A Duna House cégcsoport működésének eddigi legjobb első negyedévét zárta: a teljes hálózatra jutó ingatlanközvetítési jutalékbevétel 11 százalékkal 2,665 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

    A Duna House Holding Nyrt. csütörtökön, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a negyedéves pénzügyi kimutatások közzététele előtt, az előzetes számok alapján közölte: a magyarországi teljesítmény volt a legerősebb, a jutalékvolumen elérte a 2,2 milliárd forintot, 15,8 százalékos éves növekedéssel. A magyar növekedést elsősorban az árak emelkedése vezérelte, a tranzakciószámokat az egy évvel korábbi szintekre becsülik.
    A Duna House cégcsoport hitelközvetítő üzletága a lengyel Gold Finance tavaly novemberi felvásárlásának köszönhetően megduplázta a közvetített hitelvolument, ami meghaladta a 37 milliárd forintot. A Gold Finance az 5. legnagyobb lengyel hitelközvetítő volt.
    A közvetített hitelvolumen Magyarországon 10,7 százalékkal bővült, 11,9 milliárd forintot tett ki. Ez lassulás a korábbi negyedévek növekedési ütemeihez viszonyítva. A hitelközvetítő üzletágban az első negyedév szezonálisan az év leggyengébb időszaka. A hiteligénylési számok alapján a menedzsment erősebb második negyedéves teljesítményre számít - írták.
    A teljes irodaszám 12-vel bővült, ami jelentős, 5 százalékos növekedés három hónap alatt.