Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2019-03-31 20:01:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Finnország felett örvénylik az a ciklon, amelynek hidegfrontja Dánia érintésével egészen Írországig húzódik, területén változékony az időjárás, elszórtan eső, zápor is előfordul. Szintén ciklon található az Ibériai-félszigettől délre, emiatt Spanyolország déli és keleti tájain többfelé esik az eső. Ezzel szemben Európa nagy részén továbbra is egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja az időjárást, sokfelé derült, száraz az idő. A maximum-hőmérsékletek az anticiklon területén általában 14 és 23 fok között alakulnak, ennél hűvösebb kontinensünk északi, északnyugati területein van. Izlandon, illetve Skandinávia északi tájain helyenként mindössze fagypont körül marad a csúcsérték. Hétfőn eléri a Kárpát-medence területét egy gyenge hidegfront, azonban csapadékot várhatóan nem hoz, folytatódik tehát a napos, száraz idő.
    
    Előrejelzés az ország területére hétfő estig
    --------------------------------------------
    Vasárnap derült, száraz idő lesz. Hétfőn a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél hétfőn nagy területen megerősödik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 17 és 22 fok között várható, de az északkeleti megyékben 15, 16 fok is lehet.